Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-03@23:19:15 GMT

ساخت هواشناسی مدرن و دقیق، هدیه ای به ساوجی ها

تاریخ انتشار: ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۹۱۱۸۳۲

ساخت هواشناسی مدرن و دقیق، هدیه ای به ساوجی ها

به گزارش ایرنا، در شهر صنعتی ساوه ایستگاه هواشناسی مستقر است اما نداشتن تجهیزات مدرن و همچنین قادر نبودن این مرکز برای ارائه میانگین دمایی کل شهرستان باعث شد که خلاء بزرگی در حوزه گزارش های اقلیمی و جوی این شهرستان ایجاد شود و از آنجا که در فاصله ۷۰ کیلومتری آن، شهرستان قم با آب و هوایی مشابه با ساوه دارای مزیت تعرفه برق گرمسیری برای مشترکان است اما نبود گزارش های بلندمدت دمایی سبب شد تا ساوجی ها از این مزیت بی بهره بمانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در سالهای اخیر آلودگی شدید هوا در شهرهای همسایه مانند اراک، قم و تهران باعث تعطیلی مدارس و برخی از صنایع شد اما این مساله در ساوه به دلیل نبود یک هواشناسی مدرن کمتر اعمال شد و دلیل آن هم وجود تنها یک ایستگاه سنجش آلایندگی در مرکز شهر بود که به طور طبیعی گزارش های مورد استنادی برای کل شهرستان از آن استخراج نمی شود.

طبق اعلام مدیر هواشناسی ساوه و در گفت و گویی که اواخر آذر سال گذشته با ایرنا داشت، نحوه سنجش میزان آلایندگی در این شهرستان با چشم غیرمسلح و لحاظ کردن شرط دید کمتر از ۱۰ کیلومتر است و فقط در آن بازه زمانی (از ابتدای سال تا پایان آذر ۹۹) و بر مبنای همین شیوه محاسبه، ساوه ۵۶ روز آلوده به خود دید.

در سال ۱۳۹۷ احداث اداره هواشناسی این شهرستان در مکانی جدید که بتواند میانگین کل دمایی و آلایندگی شهرستان را نمایندگی و گزارش گیری کند به تصویب مسئولان استانی و شهرستان رسید و بعد از آن با تحقیقات انجام شده، مکان این پروژه در کمربندی غربی شهرستان و بالاتر از اداره دادگستری تعیین شد.

اداره راه و شهرسازی هم برای کمک به این فرایند، قطعه زمینی به مساحت ۱۰ هزار مترمربع تخصیص داد و قرار بود در مهر سال گذشته عملیات احداث آن آغاز شود اما مشکلات مالی و اعتباری سبب شد که این اقدام متوقف شود ولی در اوایل اردیبهشت اقدامات جدی با حمایت های استاندار مرکزی، فرمانداری ساوه و اداره راه و شهرسازی برای تکمیل این طرح مهم جغرافیایی آغاز شد.

تکمیل ساختمان هواشناسی به پشتوانه اعتبار ۱۷ میلیارد ریالی تا پایان امسال

با توجه به اینکه کارفرمای این پروژه اداره کل راه و شهرسازی استان مرکزی است، با مدیر این اداره در شهرستان ساوه گفت و گو کردیم تا جزئیات بیشتری در خصوص آن را به اطلاع مخاطبان برسانیم.

«صالح حسنی کربلایی» به ایرنا، گفت: برای ساخت اداره جدید هواشناسی ساوه از سوی اداره راه و شهرسازی زمینی حدود ۱۰ هزار مترمربع در بالادست کمربندی غربی تخصیص یافت و هفته گذشته نیز پروانه ساخت این پروژه از سوی شهرداری صادر شد.

وی افزود: زیربنای تعیین شده برای ساختمان این پروژه ۲۷۰ مترمربع است و قرار است بر اساس معیار و استانداردهای مدنظر سازمان هواشناسی کشور ساخته شود.

رئیس اداره راه و شهرسازی ساوه گفت: به دلیل اینکه هواشناسی کنونی ساوه دارای جانمایی مناسبی نبود، این شهرستان تاکنون از امتیاز و تجهیزاتی که سایر استان و شهرستان های کشور از آن بهره مند هستند و از ملزومات کار هواشناسی به حساب می آید، محروم بود اما با تکمیل این پروژه که بر اساس کارشناسی و تحقیقات لازم در مکانی مناسب قرار است ساخته شود و این خوشبینی وجود دارد که ساوه هم از نظر زیرساخت های سنجش دمایی و آلایندگی ها وضعیتی به روز و مدرن داشته باشد.

به گفته او، عملیات احداث اداره جدید هواشناسی ساوه آغاز شده است و اکنون در مرحله خاکبرداری قرار دارد ضمن اینکه مراحل تعیین پیمانکار و صدور پروانه ساختمانی هم به اتمام رسیده است زمان اجرای این طرح (فضای ساختمان اداری) هم بر اساس برنامه ریزی هم تا پایان سال جاری تعیین شده است.

حسنی کربلایی اظهار کرد: اعتبار تعیین شده برای تکمیل ساختمان اداره جدید هواشناسی شهرستان ساوه نیز ۱۷ میلیارد ریال است اما با توجه به وسعت زمین هنوز برای دیوارکشی آن اعتباری پیش بینی نشده است.

هواشناسی؛ نیاز جدی شهرستان ساوه 

در همین رابطه مدیر اداره هواشناسی شهرستان ساوه نیز، گفت: عملیات ساخت اداره جدید از چند هفته پیش شروع شده و از اعتبار کلی و پیش بینی شده آن برای سال مالی جاری،  ۶ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال تخصیص یافته است.

«ایرج آقایی» اظهار داشت: برای تکمیل ادوات مورد نیاز و پلتفرم های استاندارد در مجموع به حدود ۱۷ میلیارد ریال اعتبار نیاز است اما اگر تا پایان امسال ساختمان این پروژه تکمیل شود در نوع خود پیشرفت چشمگیری به شمار می آید.

وی گفت: برای اینکه بودجه تعیین شده این پروژه به خزانه برگشت نخورد، باید رقم ۶ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریالی تخصیص یافته در چشم انداز زمانی تعیین شده یعنی تا قبل از پایان سال مالی جاری و تا آخر تیر امسال این رقم جذب شود.

رئیس اداره هواشناسی ساوه اظهار داشت: امیدواریم تا دهه فجر امسال این طرح به بهره برداری برسد و اولویت در این پروژه تکمیل ساختمان اداری مدنظر است و سپس نسبت به تامین تجهیزات و ادوات تخصصی اقدام خواهیم کرد.

وی اظهار کرد: ساوه به طور جدی نیاز به یک هواشناسی به روز، استاندارد و مدرن دارد زیرا در شرایط کنونی به خصوص برای تعیین میزان آلودگی هوای به دلیل نبود دستگاههای پیشرفته از چشم غیرمسلح آن هم با شرط دید کمتر از ۱۰ کیلومتر اقدام می شود این در حالیست که ساوه پس از اراک دومین شهر استان مرکزی از حیث میزان آلایندگی هوا است.

آقایی گفت: با ساخت هواشناسی جدید ساوه و در صورت داشتن گزارش های بلندمدت از متوسط دمایی این شهرستان، می توان داده ها را در قالب گزارش به وزارت نیرو و مراجع تصمیم گیر ارائه کرد تا در مورد محاسبه برق مشترکان این شهرستان با تعرفه گرمسیری تصمیم گیری شود.
 

نمایی از هوای آلوده شهر ساوه 

خبرگزاری ایرنا در شهریور سال گذشته نیز موضوع افزایش روزهای آلاینده ساوه و نبود گزارش های دقیق از این شرایط را در قالب گزارشی با عنوان «از ساخت هواشناسی جدید ساوه چه خبر؟» پیگیری کرد و با مدیرکل هواشناسی استان مرکزی هم در این رابطه گفت و گویی انجام شد.

«امان محمد کمالی» در آن روز اظهار کرد:  جانمایی و اعتبارات پروژه هواشناسی ساوه بر اساس تفاهم سه جانبه میان رئیس سازمان برنامه و بوجه کشور، استاندار و ریس برنامه و بودجه استان مرکزی مشخص و برگه واگذاری زمین هم از سوی اداره کل راه و شهرسازی استان اخذ شده است.

به گفته او،  برای تجهیزات فنی و سایر دستگاه ها مانند ایستگاه خودکار و سایر ملزومات این پروژه از سازمان مرکزی هواشناسی کشور کمک گرفته می شود و مسئولان سازمان هم با توجه به تامین این اقلام به صورت ارزی قول هایی در این خصوص داده اند.

وی گفت: نقشه ای که برای هواشناسی جدید ساوه تهیه شده به صورت تیپ و مشابه سایر ادارات و ایستگاههای هواشناسی در سراسر کشور است که اکنون در اختیار پیمانکار قرار دارد و امیدواریم با صدور پروانه ساخت از سوی شهرداری ساوه هرچه زودتر عملیات اجرائی آن آغاز شود.

کمالی اظهار داشت: در صورتی که اعتبارات این پروژه تامین شود، تلاش خواهیم کرد ساختمان و اداره جدید هواشناسی ساوه را در هفته دولت یا حداکثر دهه فجر ۱۴۰۰ به بهره برداری برسانیم.

به هر حال برای شهرستانی مانند ساوه که از وضعیت بحرانی منابع زیرزمینی آب در دشت های مرکزی و نوبران رنج می برد با گزارش های دقیق میزان بارندگی ها و همچنین آلودگی های صنعتی و متاثر از ریزگردها و اینکه بتوان مزیتی با عنوان تعرفه برق گرمسیری وجود یک هواشناسی استاندارد، مدرن و دارای تجهیزات دقیق یک ضرورت است که به نظر می رسد اهتمام دولت در این خصوص می تواند یکی از آخرین هدایا به ساکنان شهرستان باشد.

برچسب‌ها ساوه ریزگرد طرح های عمرانی وزارت راه و شهرسازی واحدهای آلاینده سازمان هواشناسی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ساوه ریزگرد طرح های عمرانی ساوه ریزگرد طرح های عمرانی وزارت راه و شهرسازی واحدهای آلاینده سازمان هواشناسی اخبار کنکور اداره جدید هواشناسی اداره راه و شهرسازی هواشناسی ساوه شهرستان ساوه استان مرکزی تعیین شده تا پایان تعیین شد بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۱۱۸۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صدور هشدار نارنجی هواشناسی در خراسان شمالی

مدیرکل اداره پیش‌بینی هواشناسی خراسان شمالی از صدور هشدار نارنجی هواشناسی برای فردا خبر داد و گفت: رگبار باران، رعد و برق و تگرگ پیش‌بینی می‌شود.

مهری هاشمی در گفتگو با خبرنگار ایمنا از خراسان شمالی اظهار کرد: با تغییر شرایط سامانه بارشی، هشدار زرد هواشناسی به نارنجی تغییر وضعیت داد.

وی افزود: بارش باران طی شنبه از سمت شمال غربی آغاز و تمام استان را در پی خواهد گرفت و بیشترین بارش‌ها مربوط به مرکز استان خواهد بود.

مدیر کل اداره پیش بینی هواشناسی خراسان شمالی گفت: رگبار باران و رعد و برق و تگرگ عمده مخاطرات این سامانه است.

هاشمی در انتها بیان کرد: سیلابی شدن مسیل‌ها، آب گرفتگی معابر و ایجاد روان‌آب و کاهش دید در جاده‌ها برای فردا پیش بینی می‌شود.

کد خبر 750381

دیگر خبرها

  • صدور هشدار نارنجی هواشناسی در خراسان شمالی
  • پیش‌بینی رگبار و رعد و برق در قم
  • رگبار و رعد و برق، عصر امروز در قم 
  • آمادگی سرمایه گذار برای ساخت مدرن ترین شهربازی در نیشابور
  • آسمان قم امروز و فردا ۱۳ و ۱۴ اردیبهشت بارانی است
  • بیشترین بارش‌های شبانه‌روز گذشته در کدام مناطق کرمان بود؟
  • تجلیل ساوجی‌ها از اجرای طرح نور توسط پلیس
  • قدردانی ساوجی‌ها از اجرای طرح نور
  • هدیه زاکانی به معلمان تهرانی: خدمات رایگان فرهنگی و ورزشی را از طریق اپلیکیشن شهرزاد دریافت کنید
  • فرسودگی فضای آموزشی در کوهدشت/ ۱۴ مدرسه تخریبی است